Drömmer ni om en safari i Afrika? Då ska ni få ett tips av mig

Safariresor har på senare år blivit allt mer populärt och det går framförallt till Tanzania, Kenya och Sydafrika. Det är inte utan anledning som resenärer dras till dessa länder. Stora safariparker som masai Mara (Kenya), Serengeti (Tanzania) och Krugerparken (Sydafrika) är rika på djur och erbjuder bra möjligheter till en riktigt bra safari. Vi vill dock tips a om ett annat land i Afrika som inte r lika känt men som också erbjuder fantastisk safari; Zimbabwe. Resa till Zimbabwe? Kanske ni tänker nu, med ett stort frågetecken efter. Nej vi är inte galna, Zimbabwe är trots att president Mugabe jobbat hårt på att marknadsföra landet som motsatsen, ett helt säkert land att resa till och ett land som har många mycket erfarna och välorganiserade safariföretag. Dessutom finns ju i Zimbabwe de fantastiska Victoriafallen, den vackra parken Matopos (ibland stavat Matobos eller Matobo Hills) där Cecil Rhodes ligger begravd.

Om det är safari ni är intresserade av så finns det ett flertal parker i Zimbabwe men de bästa safarimöjligheter som erbjuds är:

  1. Traditionell safari i öppna jeepar i den stora nationalparken Hwange på gränsen till Botswana
  2. Kanotsafari på Zambesifloden

Hwange National Park i ligger strax söder om Victoriafallen och når enkelt antingen med safariflyg eller med bil från Harare via Bulawayo. Parken är hem till stora mängder elefanter, antiloper och stora gräsätare som buffel, giraff m.fl. Det finns också ganska gott om lejon och leopard men de är inte riktigt lika lätta att se här som i t.ex. Masai Mara och Serengeti på grund av att Hwange har mer buskage och snår och mindre öppen savann.

Efter en safari i jeep med alla stora djur kan ni bege er på ett av de största vildmarksäventyr som Afrika har att erbjuda; kanotsafari på Zambezi. Sakta och tyst glider ni fram på den mäktiga floden. Vissa stunder är det helt tyst och lugnt och andra ser ni elefanter och bufflar som kommer till floden för att dricka. Ni tar er från lägerplats till lägerplats och bestämmer själva om ni vil spendera 2 eller 10 dagar på Zambezi.

Många som reser på safari vill kombinera naturupplevelsen med lugna lata dagar på stranden. Zimbabwe har ingen kust och kan därför inte erbjuda strandliv. Det går dock alldeles utmärkt att kombinera en resa i Zimbabwe med att resa till Mauritius eller Seychellerna. Resor till Seychellerna har också blivit allt mer populära de senaste åren. Ögruppen mitt ute i Indiska Oceanen blir ett perfekt komplement till en intensiv safariresa. På Seychellernas paradisstränder kan ni njuta och lata er men ni kan också dyka, snorkla eller hyra en cykel och bara ta er runt öarna och beundra de fantastiska omgivningarna.