Tips på sevärdheter i Zimbabwe

Är du nyfiken på vad man kan göra i Zimbabwe förutom att besöka Victoriafallen? Fortsätt då att läsa för här kommer några tips på vad du inte bör missa under din vistelse i Zimbabwe.

Great Zimbabwe National Monument – Ungefär 30 kilometer från den zimbabwiska staden Masvingo hittar man en av kontinentens mest imponerande monument, Great Zimbabwe. Detta är en ruinstad som under den tidiga järnåldern var huvudstaden i konungariket Zimbabwe. Under 1100-talet började man bygga Great Zimbabwe och detta fortsatte att expandera under de närmsta 300 åren. Staden var ett centrum för handel och ruinerna som står där idag är rester av en stad som tros ha haft omkring 18 000 invånare. Området är indelade i tre grupper, The Hill Ruins, The Great Enclosure och The Valley Ruins och området är tillsammans över 800 hektar stort.

Chinhoyi Caves – Dessa grottor är en del av en nationalpark. Den underjordiska sjön som finns i Chinhoyi grottorna är en mäktig dykupplevelse och är även ett bra ställe för andra marina aktiviteter. Vattnet är kristallklart och du kan se inte mindre än 50 meter ner i vattnet, detta gör Chinhoyi till ett bra ställe om du bara vill titta på undervattenlivet. Chinhoyi Caves är det största grottsystemet i Zimbabwe som allmänheten har en chans att få ta del av.

Chipangali – Chipangali anses vara en av Afrikas största och även mest framgångsrika rehabilitering för djur. Det är en fristad för djur som inte har en stor chans att överleva i det vilda, djur som har blivit skadade, övergivna, föräldralösa eller födda i fångenskap. Chipangali har även varit med i en del dokumentärer och har genom det blivit kända för sitt arbete.